Tandartspraktijk voor innovatieve Tandheelkunde

Knars- en snurkbehandeling

Snurken is breed verspreid. Meestal hebben oudere mensen dit probleem. Uit onderzoeken blijkt dat van de mensen boven de 60 jaar ongeveer 60 % van de mannen en 40 % van de vrouwen snurken. Of dit nu "gevaarlijk" of "ongevaarlijk" snurken is, kan in een slaaplaboratorium worden vastgesteld.

Wordt snurken begeleid door het uitzetten van de ademhaling, bestaat een ernstig gezondheidsrisico.

Snurken zonder uitzetten van de ademhaling is meestal ongevaarlijk, echter storend, vooral voor de partner.

Hier kan een "anti-snurk-apparatuur" helpen. Deze apparatuur lijkt op een beugel. Hij wordt individueel voor de patiënt aangepast en vooral 's nachts gedragen. Tijdens het dragen wordt de positie van de kaak en ook de tong iets verandert. Daardoor wordt de keel van de patiënt tijdens het slapen open gehouden en de ademhaling is zonder snurkgeluiden.

Knarsen met de tanden/kiezen behoort tot de klachten die wel vaak bestaan maar toch relatief onbekend zijn. Knarsen of persen met het gebit ontstaat meestal als de mens in een stesssituaties komt.

Daardoor verhoogd zich het dagelijks contact van de tanden en kiezen aanzienlijk. Het gebeurd vaak onbewust of 's nachts. Een 'ontspannen' mens heeft normaal maximum 1O minuten per dag contact met zijn tanden/kiezen. Tijdens stress wordt het contact duidelijk verhoogd. Hierdoor kan er slijtage van het glazuur bij de tanden/kiezen ontstaan maar ook overbelasting van de kauwspieren.

Kaakgewrichtsklachten, spierpijn en hoofdpijn zijn vaak het gevolg. In dit geval helpt meestal een behandeling met een zogenoemd knarsplaatje of opbeetplaatje.

Contact:

De Pallert 18
7761 BV Schoonebeek

0524-533755
info@azh-tandheelkunde.nl

Openingstijden:

behandeling op afspraak