Tandartspraktijk voor innovatieve Tandheelkunde

Preventie

Onze kauwfunctie, uiterlijk en spraak is niet alleen afhankelijk van onze tanden en kiezen. Als de tanden en kiezen gezond zijn, dan voel je je er zelf ook beter door. Het is dus een belangrijk doel in onze praktijk door regelmatige preventie uw gebit zo lang mogelijk gezond te blijven houden. Een gezond gebit is beter dan een perfect kunstgebit.

Voorzichtige en gebitsbehoudende behandelingen hebben in onze praktijk een grote betekenis. Hierbij behoort ook de individuele preventie, die van essentieel belang is in onze praktijk. Door individuele preventie beschermt u uw gebit tegen cariës en parodontitis.

Voor een duurzaam resultaat is een professionele regelmatige gebitsreiniging belangrijk. Hoe vaak dit gebeuren moet is afhankelijk van het individuele risico van de patiënt. Is dit risico laag dan zijn twee of drie zittingen per jaar voldoende.

Patiënten met een hoog risico, bijvoorbeeld met een erflijke aandoening voor parodontitis zouden in kortere periode's een afspraak moeten hebben.

In het begin worden de tanden, kiezen en het tandvlees grondig onderzocht. Er wordt de hoeveelheid van plaque bepaalt en bloedingstatus van het tandvlees bepaalt. Met speciale instrumenten wordt plaque op de tandoppervlakte, tussen de tanden en kiezen verwijderd.

Door het gebruiken van een apparatuur met ultrasone trillingen is deze reiniging gewoonlijk bijna pijnvrij, zodat geen verdoving noodzakelijk is.

Contact:

De Pallert 18
7761 BV Schoonebeek

0524-533755
info@azh-tandheelkunde.nl

Openingstijden:

behandeling op afspraak