Tandartspraktijk voor innovatieve Tandheelkunde

Lasertandheelkunde

De lasertechnologie is in de gezondheidszorg niet meer weg te denken. Bijvoorbeeld in de oogheelkunde wordt het al tientallen jaren toegepast. Ook in de tandheelkunde krijgt de laser-techniek een steeds grotere betekenis. Een boor kan een laser nog niet vervangen, maar hij kan voor vele andere behandelingen worden gebruikt. Met de "Zachte kracht van het gebundeld licht" bestaat de mogelijkheid voor verschillende voorzichtige en effectieve behandelingen.

Bij parodontitis wordt de laser ondersteunend ingezet en is een aanvulling voor de gebruikelijke behandelingsmethoden. Na de reiniging van het worteloppervlak en het verwijderen van de aanslag wordt met de fijne lichtstraal van de laser een desinfectie van de pocket bereikt. Zo word de kans op succes tijdens de therapie verhoogd. Een nieuwe infectie met parodontitis wordt vertraagd, vaak zelfs compleet verhindert.

Bij de vullingstherapie heeft de laser een desinfecterende en bacteriedodende werking. Daardoor bereiken we een gegarandeerde steriele plek onder de vulling op het moment dat de vulling wordt gelegt. De levensduur van een vulling is dan langer. Bovendien heeft men nauwelijks napijn en overgevoeligheid na beëindiging van een behandeling.

Contact:

De Pallert 18
7761 BV Schoonebeek

0524-533755
info@azh-tandheelkunde.nl

Openingstijden:

behandeling op afspraak