Tandartspraktijk voor innovatieve Tandheelkunde

Chirurgische ingrepen

Tot de chirurgische ingrepen behoren ingrepen in de mondholte. De meeste vind u hieronder.

Verwijdering van verstandskiezen

Verwijdering van een verstandskies gebeurt meestal met verdoving. De verdoving werkt snel en betrouwbaar, zodat u geen pijn verneemt tijdens de ingreep. De kies wordt vrijgelegt en met een tang of hevel verwijdert. Daarna wordt de wond gehecht. Na het verwijderen van de tand of kies krijgt u een koelkussentje en pijnstillers van ons mee die u bij behoefde kun gebruiken. Over lichte nabloedingen, klachten bij het slikken, zwelling van de wang en kaakklachten hoeft u zich geen zorgen te maken. Hiervoor mag u pijnstillers gebruiken en na korte tijd is alles weer genezen. De hechtingen worden ongeveer na een week verwijdert.

Operatie wortelpuntontsteking (apexresectie)

Deze kleine ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving. Er wordt een snee ter plaatse van de te behandelen tand of kies gemaakt. Het tandvlees wordt opgeklapt op hoogte van de wortelpunt en het bot wordt schoon gemaakt met een speciale boor. Door de moderne verdovingsmiddelen verneemt u tijdends deze ingreep geen pijn. In de komende tijd kan het bot weer volstandig regenereren. De behandelde plek aan de kaak geneest normaal zonder gevolg. De natuurlijke tand/ kies wordt behouden en is weer volop belastbaar.

Verwijdering van cysten

Deze verrichting gebeurt met verdoving, zodat u geen pijn zult voelen. De cyste wordt eruit gehaald en het slijmvies gehecht. Het kaakbot regenereerd zich normaal in de komende tijd.

"Rode esthetiek"

Voor een natuurlijk uiterlijk zijn niet alleen vorm, kleur en stand van de tanden/ kiezen belangrijk. Ook de vorm van het tandvlees is belangrijk. Als bij het lachen teveel tandvlees te zien is, raakt een positieve indruk soms weg.

Vrijliggende tandhalzen kunnen door microchirurgische technieken weer worden afgedekt.

Contact:

De Pallert 18
7761 BV Schoonebeek

0524-533755
info@azh-tandheelkunde.nl

Openingstijden:

behandeling op afspraak